Dissabte dia 22 d’abril a la tarda es celebrava la XVI Trobada Nacional de Falcons, la trobada de colles falconeres, una de les cites importants de la temporada i que aquest any arribava més aviat que mai ja que la colla organitzadora, la de Piera, la va voler fer coincidir amb la XVIII edició de la Fira del Sant Crist de Piera.

Al punt de les 17h, uns 650 falconers i falconeres de les 11 colles existents es van donar cita reunir al parc del Gall Mullat.

Tot seguit a les 18h van arrencar dues cercaviles simultànies, una que s’iniciava al C/ La Plaça i composta per les colles de Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Castellcir, Riberal i Capellades, i l’altre que s’iniciava al C/ Piereta composta per les colles de Llorenç del Penedès, Barcelona, Malla, Vallbona d’Anoia, Vilanova d’Espoia i Piera.

Totes les colles van realitzar tres aturades estipulades per realitzar figures, fins a arribar al Parc del Gall Mullat, on per torns van anar pujant a l’escenari fent dues figures per colla:

 • Llorenç del Penedès: Conjunts de 2 caminant, 3 de 3-2-1, 3 Piràmides, Escala de 7, Tripou, Conjunts de 3, Pou Escapçat, Conjunts de 2 i Pilars de 3.
 • Vilafranca del Penedès3 de 6 (Castell), Pilars de 3, Torreta, Ventall, Pilar de 5 aixecat per sota, Pira 6X5 i Escala de 9.
 • PieraDoble A, la Xica, Tancs més Roda, Presentació de la canalla amb dos Pilars de 3, Panxa en l’Aire, Planxes Altes i a la conjunta, Escala de 7 amb pilar de 3.
 • Vilanova i la GeltrúPira de 10, dues Tripires, dos Vols de 4, dos Vols de 3, cinc Pilars de 3 i Agulles, tres Ventalls girats, Fòcking amb Triangle, dos Pilars i vuit Puntes més.
 • Barcelonadies Piràmides Drets de 4 i dues de 3 simultànies, dos Avets de 7 simultanis, Serra de 6 puntes amb dos pilars de 3, Escala caminada amb dos Pilars de 3, Vols de 5 i quatre Vols de 3, Pira 5X5 i dues Pires de 3X2 simultànies.
 • CastellcirVol de 4 i dos de 3, dos Pous Escapçats amb dues Baldufes, Quadricules i Pilars de 2.
 • Malla: Vol de 4 i de 2, Pira 3 Quarts de 8 amb Pilar, Pira de 9, Pilars de 3 i de 2, Font Quíntuple de Malla, Rellotge amb Pilar de 4.
 • Riberal: Catedral amb dos pilars de 3 nets, Pilar de 4 per sota deixat net, 7/5 net amb dos agulles, Pilars caminats, més la conjunta.
 • Vallbona d’AnoiaSerra de 4 puntes, Escala caminada coronada, Tripira, Avet.
 • Capellades: Vol de 4 y dos de 3, Pira de 10, Escala de 7.
 • Vilanova d’EspoiaAvions de 3 amb àngels, Pira de 8, Avet, Espoienca, Meritxell.

Un cop finalitzada l’actuació de lluïment, totes les colles es van col·locar al voltant de la pista per realitzar una construcció simultània “El Món dels Falcons”, Escales / Piràmides i Pilars.

I com ja estem acostumats la diada va finalitzar amb un sopar de germanor per a tots els participants i un ball amb el grup La Cultural de Granollers.